HER ER DU:  VIFU  /  Nyheder  /  Nordeuropas første kaffefarm

Nordeuropas første kaffefarm

I 2018 blev de første spadestik til en ny kaffefarm taget - endda på Danmarks smukkeste festival: Smukfest i Skanderborg.

 

VIFU har i samarbejde med Champost, TagTomat og ikke mindst Peter Larsen Kaffe startet Nordeuropas første kaffefarm. 
For kaffeplanten kan bruges til meget mere end blot sort kaffe. Om nogle år kan du smage fermenteret kaffe, daddelbar lavet af gærede kaffebønner og svampe dyrket i kaffegrums lavet af kaffen på Smukfests nye bæredygtige område. 

TagTomat står for at udvikle området på festivalen og for den bæredygtige drift af hele projektet. 
Mads Boserup, som er indehaver af TagTomat, fortæller, at målet ikke er at udvikle nye kaffesorter, men at eksperimentere med alternative måder at bruge planten på, så man ikke kun bruger de 3-5 procent af kaffeplantens næringsværdi som i dag.

Lars Aaen Thøgersen, udviklings- og kommunikationschef hos Peter Larsen Kaffe, fortæller, at eksperimenterne med kaffeproduktionen i bedste fald kan blive en måde at ruste fremtidens kaffe mod klimaforandringerne - og måske ovenikøbet være med til at hjælpe kaffebønder over hele verden med at udnytte deres ressourcer bedre og sikre dem et bedre afkast.

 

På dette års Smukfest stod Peter Larsen Kaffe bag alle kaffeboderne, som alle blev udstyret med store plastikspande til at samle kaffegrums i. Grumset bliver blandet med jord, og hvis alt går som planlagt, kommer Nordeuropas første kaffefarm til at vokse i denne jord - Fra Grums til Mums! 

Vi følger projektet tæt og glæder os til at se det spire.